Remediu natural impotriva ridurilor

Tratament anti rid natural


       Procesul natural de imbatranire a pielii incepe de la varsta de 20 de ani, cand incepe sa se reduca productia de colagen si elastina , doua substante proteice care asigura elasticitatea pielii . Treptat muschii fetei isi pierd tonusul se reduce stratul subcutanat de grasime , iar pielea isi pierde aspectul catifelat . Dupa varsta de 50 de ani , epiderma devine tot mai uscata , iar riduri fine isi fac aparitia , in functia de actionare diferitilor factori favorizanti care accelereaza procesul de ridare.





Factorii agresivi , care grabesc imbatranirea pielii , sunt :

  • viata dezordonata 
  • nerespectarea orelor de odihna 
  • fumatul 
  • folosirea de cosmetice puternic degresante

      Chiar si pozitia fetei pe perna in timpul noptii poate determina aparitia ridurilor . Femeile care dorm pe o parte constata aparitia ridurilor pe obraz si pe barbie.

      Tratamentele naturiste sunt de mare folos , utilizand anumite plante si produse din plante tonice, hidratante , nutritive , emoliente si vitaminizante , care prezinta efecte in incetinirea procesului de imbatranire a pielii.

      Principalele obiective sunt:

  • folosirea infuziilor din plante pentru curatirea tenului 
  • tonifierea pielii uscate si sensibile cu creme si geluri adecvate 
  • hidratarea tenului normal cu creme si extracte din plante

     Tratamentele constau din spalarea zilnica , pentru a asigura repararea tesuturilor , dupa care se hraneste tenul cu substante regenatoare , care stimuleaza vitalitatea prin activarea circulatiei sangelui si oxigenarea pielii.

     Sunt eficiente:

  • comprese cu infuzii din flori de musetel , frunze de salvie si herba de podbal , decoct din radacini de nalba mare , la care se adauga o lingura de miere de albine si suc de struguri 
  • comprese cu ulei de masline ne caldut , aplicat pe obraz , tample si frunte , dupa care se spala cu apa calduta , avand rol in catifelare , hidratare , conferind elasticitatea pielii , suplinind lipsa de colagen si proteine 
  • comprese odihnitoare si antiseptice cu infuzie din flori de albastrele pentru pleoape ridate si cu decoct din radacini de ghimbir , cu puternic efect antirid 
  • cataplasme cu morcovi rasi , castraveti , caise , fragi , banane si pepene galben (100 g) , amestecate cu lapte fiert (50 g ) si apa fiarta si racita (50 ml) se aplica in fiecare seara , timp de doua-trei saptamani , dupa care se continua o data pe saptamana. 
  • creme antirid , hranitoare si hidratante , cu galbenele , Aloe Vera si tataneasa sau cu miere , coenzima Q10 , ulei de masline si vitaminele (A,C,E) aplicate dimineata si seara 
  • masti nutritive si emoliente aplicate pe zonele ridate , cu suc de struguri , mere Ionathan , capsuni , banane sau lamaie , amestecat cu branza de vaci , miere , morcovi rasi si ulei de trandafir 
  • masca dintr-un amestec cu galbenus , doua linguri de ulei din germeni de grau , drojdie de bere , cu actionare de 30 de minute , avand efecte de netezire a pielii.

Regim alimentar recomandat:


       Este benefica o alimentatie sanatoasa , bogata in fructe , legume proaspete , ulei de masline si nuci , cu rol important in protejarea pielii de actiunea oxidanta a razelor solare , care formeaza radicali liberi in celulele epidermei . Vitaminele C si E si polifenoliidin compozitia fructelor si legumelor neutralizeaza acesti radicali. Uleiul de masline , bogat in acizi grasi nesaturati , contineantioxidanti , care neutralizeaza atacul radicalilor liberi din piele , contribuind la prevenirea aparitiei ridurilor.


      Consumul de lichide este obligatoriu pentru hidratarea pielii.
      De asemenea , trebuie redus consumul de carne rosie , grasimi animale , prajeli , cartofi prajiti , zahar , ciocolata dulciuri rafinate.

Niciun comentariu: